Bibian Mentel tegen Humberto: “Mijn doel was om mijn zoon 18 jaar te zien worden” (video)

Bibian Mentel kreeg vorige week te horen dat haar kanker zo erg was uitgezaaid dat ze niet lang meer zal leven. Ze kreeg ook het advies om afscheid te gaan nemen van haar geliefden en naasten. “We pakken elke dag toch weer als een mooi momentje.”

Drievoudig paralympisch kampioen Bibian Mentel had gisteravond live een videogesprek met Humberto Tan in zijn talkshow.

In het gesprek zei ze het volgende tegen Humberto en heel Nederland:

“We pakken elke dag toch weer als een mooi momentje. Dat klinkt heel cliché. Maar we hebben de afgelopen weken heel veel tijd gehad met familie en vrienden om alles door te spreken. Dan kom je op zaken uit als: zijn er nog dingen die gezegd moeten worden?

Ik ben blij dat ik niet van het een op het andere moment uit het leven ben gerukt en ik dus de kans heb om met al m’n vrienden en vriendinnen, al die laatste dingen die je nog wil zeggen, gezegd te hebben. En dat nu nog elke dag een cadeautje is.”

Ook vroeg Humberto aan haar wat voor haar op dit moment het aller belangrijkst is, waarop ze antwoordde:

BEKIJK OOK  Zien: Chantal Janzen is vergeten haar BH aan te trekken

“In de ochtend wakker worden met de zon in mijn gezicht naast mijn prachtige man. Mijn zoon die de kamer binnenkomt en die me een kus geeft om me een goedemorgen te wensen. Mijn dochters die binnenkomen om me een knuffel te geven.

Mijn vriendinnen die letterlijk om de andere dag voor de deur staan, om voor eten te zorgen. Er is zoveel liefde om me heen en dat is zo prachtig.”