De meeste volwassenen hebben het fout, maar ik ben benieuwd of jij deze som kunt oplossen


We hebben allemaal verschillende meningen over wiskunde. Sommigen herinneren zich hun wiskundelessen met liefde, anderen met absolute haat – en sommigen hebben er gemengde gevoelens over. Het oplossen van problemen, vergelijkingen en uitdagingen is een briljante manier om je hersenen in vorm te houden.

Laten we nu eens kijken of die probleemoplossende vaardigheden van jou na al die jaren op peil zijn!

Ik sta aan de kant die de wiskundelessen op school leuk vond, hoe complexer het werd, hoe meer ik van de uitdaging genoot, het is zeer de moeite waard als je een moeilijke vergelijking in je eentje oplost.

Los de lastige rekensom op

Ongeacht je relatie met wiskunde, we gebruiken het elke dag in ons leven, maar niet de geavanceerde formules en complexe vergelijkingen die we vroeger op de middelbare school hadden. En nu ik ouder ben, wil ik graag af en toe een wiskundeboek openen om mijn hersenen te laten meegaan in het geheugen en te kijken of mijn wiskundige vaardigheden nog steeds scherp zijn.

Daarna voelt mijn hoofd veel helderder en frisser aan – en ik heb er veel plezier in. Het is best spannend om te zien hoeveel je je herinnert van je schooljaren.

Daarom dacht ik dat we vandaag misschien konden proberen een vergelijking op te lossen die ik online vond – en die blijkbaar voor 13-jarigen is. Ik denk dat de moeilijkheidsgraad precies goed is – niet te gemakkelijk, niet te moeilijk. Het is echter van vitaal belang dat je de regels van de wiskundekundekunde kent.

Dit is de sleutel tot het oplossen van de taak die voor ons ligt.

Ga naar de volgende pagina om het verlossende antwoord te zien.


Like it? Share with your friends!