Dit is waarom je altijd sokken moet dragen als je gaat slapen – de reden is zo slim

Er zijn weinig betere gevoelens dan dat je tussen de lakens door naar bed gaat. Na een lange, zware dag is het prima om je over te geven om te slapen voordat je je kleren uittrekt; om in te zakken op je bed en te vallen in een wereld van dromen.

Toch is er altijd iets geweest dat bij mij ‘niet goed’ voelt als het gaat om het slapen met sokken aan. Ik kan het niet echt uitleggen, maar slapen met pyjama’s of een t-shirt is normaal, terwijl het aanhouden van sokken altijd … ongemakkelijk is geweest.

Maar zoals ze zeggen, er is geen tijd zoals het heden om je mening te veranderen. Het is zeker iets wat ik heb gedaan na het leren van de informatie in dit artikel.

Het is eigenlijk logisch om je sokken aan te houden als je ’s nachts slaapt. Leen me een paar minuten van je tijd en ik zal je uitleggen waarom…

Ik kan mijn vinger niet precies op het waarom leggen, maar het voelt alsof er een zeker stigma is als het gaat om sokken en bed. Je draagt ze gewoon niet als je slaapt, of onderhoudt zo de gebruikelijke slaapkameretiquette.

Maar wat zijn oude routines als ze niet kapot zijn? Vooral als je nieuwe kennis hebt om toe te passen.

In de winter sta ik erom bekend dat ik mijn sokken aanhoud, alleen maar omdat mijn voeten het koud krijgen zonder. Er is niets erger dan wakker worden met ijskoude tenen.

Nu blijkt dat onderzoek heeft aangetoond dat het goed is om sokken aan te houden als je slaapt… Ga verder naar de volgende pagina om te zien waarom het zo goed is.

--ADVERTENTIE--