Famke Louise bij Eva Jinek: ‘Ik ben mentaal kapot gemaakt’

Na haar controversiële optreden met #ikdoenietmeermee twee weken geleden, kwam Famke Louise gisteravond weer bij Jinek. De zangeres vertelde in het bijzijn van bijna 1 miljoen toeschouwers hoe ze “geestelijk vernietigd” was in de afgelopen weken, maar ook dat ze “haar doel heeft bereikt”.

Famke en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensieve Zorg, waren op 21 september ook te gast bij Eva Jinek. Vervolgens begon het duo een discussie over de actie #ikdoenietmeermee, waarmee verschillende BN’ler het kabinetsbeleid ten aanzien van het coronavirus ter discussie stelden. Na de aflevering kreeg de beïnvloedster veel kritiek op haar onsamenhangende optreden.

“Ik ben erg geschokt door alle reacties”, zei Famke Louise maandag in Jinek. “Ik heb geprobeerd niet alles te lezen, maar je leest het toch. „Ik heb geprobeerd alles niet te lezen, maar je leest het toch. Ik zat voor mijn gevoel met de beste intenties in de uitzending. Maar ik kon mij niet goed verwoorden.” Ze zegt dat ze gestresst was tijdens de live-uitzending. “Het is een zeer gevoelig onderwerp en je bent live op TV met een miljoen kijkers.”

Gisteravond keerde Famke terug naar de talkshow, dit keer om terug te kijken op de dagen na haar laatste interview. Volgens haar had ze behoefte aan veiligheid op straat en verklaarde ze dat ze “mentaal kapot gemaakt” was. Ze onthulde ook dat ze een mondbkapjeslijn wilde lanceren. De opbrengst gaat naar Charity Nederland (een vereniging van goede doelen). Ik vind mondbeschermers toch wel cool. Ik droeg ze al in mijn eerste videoclip”.

Ze is blij dat ze de ontevredenheid van jongeren over de coronaregels ter sprake heeft gebracht. Ze noemt haar “missie geslaagd”. Samen met IC-arts Diederik Gommers zal Famke Louise een campagne starten om de corona regels te verduidelijken bij de jongeren. Dankzij Famke Louise heeft Gommers sinds enkele dagen ook een Instagram-account.

De show werd gezien door 997.000 kijkers.

Scroll naar boven