Hoeveel gezichten staan er op deze afbeelding?

Als het leven stressvol is, is het goed om te gaan zitten en even een pauze in te lassen. Het is goed om wat tijd vrij te nemen om te ademen en te kalmeren – voor mij is de beste manier om mijn geest te zuiveren het zitten op een comfortabele plek en het oplossen van een paar hersenkrakers.

Het biedt mijn hersenen een andere stimulans dan bijvoorbeeld de hele dag op het werk voor een scherm te zitten of thuis tv te kijken. Het oefenen van je geest is nooit slecht, ik heb moeite met het zien van een keerzijde van het oplossen van hersenpuzzels.

Bovendien is het leuk om jezelf uit te dagen met verschillende testen en uitdagingen!

Met de huidige COVID-19 situatie ben ik nogal een vindingrijke grootouder geworden. Elke donderdag maak ik een grote pot koffie, en dan ga ik zitten en bel ik mijn kleinkinderen via Skype of Facetime. We delen een paar puzzels die we online hebben gevonden met elkaar, wat een geweldige bindingservaring is. Het voldoet ook aan onze sterke competitieve instincten.

Zo’n leuke manier om de huidige situatie te omzeilen. Aan de andere kant zou ik het niet erg vinden om ze weer onder ogen te zien!

Als ik in mijn eentje wat hersenkrakers doe ga ik voor de klassieke kruiswoordpuzzels of sudoku uit mijn lokale krant. Toch kom je soms een nieuwe uitdaging tegen die vreemd genoeg is om je hersenen op volle toeren te laten werken.

Hoeveel gezichten zie je? Ga naar de volgende pagina voor het correcte antwoord