Puzzels en raadsels kunnen een goede en leuke manier zijn om onze hersenen te oefenen. We hebben allemaal een vorm van stimulatie nodig nadat we het grootste deel van de dag achter een computer zitten of op de bank tv kijken.

Een paar goede hersenkraker doen, biedt een variatie in ons dagelijks leven – en in een tijd waarin technologie alles voor ons doet, hebben we het meer dan ooit nodig.
 
Zeker, elke keer als ik mijn ouders bezoek, hebben ze nog steeds dezelfde sudoku- en kruiswoordraadselboeken die ze gebruikten om op te lossen toen ik een kind was. Ze zeggen dat het hun geest jong houdt – en ik weet zeker dat dat de waarheid is. Het is waarschijnlijk heel nuttig om de hersenen zo vaak te oefenen als ze doen.

Soms heb ik er genoeg van om alleen films of series te kijken. In plaats daarvan brengt tijd besteden aan iets dat me dwingt om na te denken en me te concentreren me weer in vorm. Ik heb het gevoel dat ik net wakker ben geworden, mijn geest is helder en mijn hoofd voelt fris aan.

Ik vond het onderstaande raadsel eerder deze week online. Volgens de meeste websites kan slechts 1 op de 10 mensen het antwoord krijgen. Maar ik denk niet dat slechts 10% van de mensen die het proberen het kan oplossen. Het is niet zo moeilijk, zolang je je maar concentreert.

Ga naar de volgende pagina om de puzzel nog een keer te zien en het antwoord!