Beste vriend Peter deelt brief die hij voorlas bij uitvaart: ‘Ik smeek iedereen te leven zoals jij’

Simon Vuyk is de beste vriend van Peter R. de Vries en heeft tijdens Humberto zijn toespraak voorgelezen die hij tijdens het afscheid deed. Zijn toespraak was niet alleen bedoelt voor Peter maar eigenlijk voor heel Nederland.

,,Allerbeste Peter, lieve Peter’’, begon hij.

,,Je werkte, je leefde vanuit vriendschap. Je stierf vanuit vijandschap’’, vervolgde Vuyk. ,,En daarom, Peter, vraag ik, sméék ik nu vandaag, iedereen die dit hoort en ervoor openstaat, om vanaf vandaag verder te leven, verder te werken, vanuit vriendschap.’’

,,Dankjewel Peter, voor alles wat je voor ons allemaal hebt betekend. Dankjewel voor onze vriendschap, onze echte vriendschap. Omdat jij jij was, omdat ik ik ben, omdat wij zijn. Sterker dan de dood.’’

Ook sprak hij over A whiter shade of pale van Procol Harum, wat het lievelingslied van Peter was:

,,Volgens mij moet dit nummer dit jaar heel hoog eindigen in de Top 2000. Aan het einde van het jaar opnieuw een eerbetoon aan deze man. Dat draagt Peter volgens mij naar grote hoogten. Dat zou zo mooi zijn’’

Scroll naar boven