Bridget Maasland heeft ook grensoverschrijdend gedrag ervaren: ‘Voor het leven getekend’

Ook Bridget Maasland heeft te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag, twee keer om precies te zijn. Ze deel hier een droevig bericht over op Instagram waar ze verteld dat ze dit op 9-jarige en 14-jarige leeftijd.

Bridget heeft een uitgebreid bericht op Instagram gedeeld waarin ze alles verteld. Dit bericht kun je hieronder lezen:

“Ik was hier 9 jaar oud. We woonden in Hoorn en ik zat op de ‘’Visser ‘t hoofdschool’. Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij, een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt.

Op een dag moest ik van de leraar in het midden van de kring, tijdens het wekelijkse kringgesprek, op mijn rug op de grond gaan liggen, zodat hij met zijn, te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd. Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin. Ik vond het op schoot zitten en ‘natte’ zoenen krijgen vies en vreemd maar ik dacht dat het erbij hoorde aangezien hij, onze leraar, was en ik zag dat het ook bij andere meisjes gebeurden. School was toch een ‘veilige’ omgeving.

Hierdoor had ik het eerder niet aan mijn ouders verteld. Maar na een paar keer spierballen rollen, wat ook nog eens pijn deed, vertelde ik het aan mijn moeder. Je begrijpt dat mijn moeder in alle staten was. Ze sprak met andere ouders en zorgde voor een bijeenkomst op school om de leraar en de school hiermee te confronteren, bedenk je dit waren: ’de verschrikkelijke jaren 80’. Op de bewuste bijeenkomt stonden mijn ouders er alleen voor. Andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen.

Zelfs de politie trok zijn handen ervan af. Uiteraard hebben mijn ouders mij van die school gehaald. Nog steeds kan ik slecht tegen onrechtvaardigheid. Heb ik moeite met vertrouwen en heb ik vaak het gevoel dat ik niet gehoord word. Helaas was dit niet de enige nare ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag van een man in een hogere positie. Op mijn 14de heb ik tijdens een modellen klus in Warschau hier ook mee te maken gehad.

Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt. Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!”

Scroll naar boven