Dé nieuwe zomertrend van 2022: opblaasbare broeken

De modewereld en haar verschillende trends kunnen behoorlijk gek worden – dat weten we allemaal. Als je deze wilde nieuwe ontwerpen in de rekken ziet liggen, is dat nauwelijks nog schokkend. Ze komen met het ene ontwerp nog lelijker dan het andere. Het lijkt wel of de vreemdste kleding het einddoel is.

Natuurlijk mag je dragen wat je wilt; stijl is persoonlijk, maar er zijn bepaalde kledingstukken die ik niet zou opdringen aan mensen die ik haat.

Ik ben er ook vrij zeker van dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.

Onlangs schreven we over de hipste shorts van de zomer – die volgens ons zo lelijk zijn dat ze verboden zouden moeten worden. Maar natuurlijk duiken er zo nu en dan nieuwe trends op in de kledingmarkt, en het is niet ongewoon als hun bizarheid de pan uit rijst.

Hier zijn de nieuwe opblaasbare broeken

Maar gelukkig is smaak als een kont verdeeld. Het zou immers triest zijn als iedereen van dezelfde dingen hield en ze ook haatte.

Er is een nieuw kledingstuk in de stad, de opblaasbare latex broek, die de sociale media in vuur en vlam heeft gezet. Ze laten je benen eruit zien alsof je voor een vervormende spiegel in het circus staat, of alsof je deel uitmaakt van Aladdin, de tekenfilm van Disney.

Harikrishnan creëerde ze als onderdeel van zijn afstudeercollectie aan het prestigieuze London College of Fashion, meldt Viral Thread.

Hij kreeg het idee toen hij met zijn hond speelde

Deze vreemd uitziende broek bestaat uit meer dan 30 afzonderlijke kledingstukken gemaakt van latex in witte, rode en groene kleuren.

“Ik kreeg het idee toen ik met mijn hond aan het spelen was, en ik begon na te denken over hoe overdreven objecten eruit moeten zien vanuit zo’n lage hoek. De gedachte dat hij mij als een reusachtig figuur zou zien of mijn hoofd helemaal niet zou zien, was intrigerend, dus besloot ik de mensen om mij heen opnieuw voor te stellen door middel van het spel van de vervorming,” zei Harikrishnan onlangs in een interview met de site Dezeen.

“In de mode zie ik overal dezelfde beelden en vergelijkbare proporties. Ik wil visuele beelden creëren die zo ver mogelijk verwijderd zijn van neutraliteit, om mensen te laten twijfelen aan de relevantie van de verhoudingen die we elke dag zien,” zei hij.

Hij heeft zijn doel zeker bereikt. Ik zou deze broek echter nooit aantrekken, zelfs niet als iemand er geld voor bood.

Wil jij deze ook dragen? Druk dan op die DEZE knop hieronder zodat je vrienden ook hun eigen fashion statement kunnen maken!

Scroll naar boven