Deze single vrouw vindt dat de man altijd op de eerste date moet betalen

Een Australische datingscolumnist en radioproducent heeft de meningen verdeeld nadat ze verklaarde dat mannen altijd op de eerste date moeten betalen.

Van oudsher hebben mannen het geld op hun eerste afspraakje met een potentiële partner uitgedeeld, maar meer recentelijk is het splitsen van de rekening populairder geworden.

Een vrouw vindt echter dat we terug moeten naar de oude manier.

In een kolom voor News Corp, zei Jana Hocking dat het ‘assertief’ en ‘mannelijk’ is wanneer een kerel voor de hele rekening uitrukt en voelt dat het een massieve ‘aanzet’ is.

Zij schreef: “Je weet direct dat als de kerel de rekening wil splitten hij waarschijnlijk geen volgende date wil”

“Laten we dit debat voor eens en altijd beëindigen en zeggen, kerels betalen voor de eerste date! Het is heet, het is mannelijk, en zal ons laten opscheppen tegen onze vrienden.”

Jana gaf toe dat het acceptabel is om de rekening te splitsen als je niet gelooft dat de date verder gaat, maar als je graag de persoon die tegenover je zit wilt hebben, dan kun je het beste naar je portemonnee grijpen.

Ze voegde eraan toe: “Ik herinner me ook duidelijk dat ik op een date was met een kerel waarvan ik dacht dat ik die misschien wel leuk zou vinden, maar toen hij echt naar mijn portemonnee staarde toen de rekening kwam en niet eens naar de zijne wilde reiken totdat ik mijn kaart eerst op tafel had gelegd.

“Het liet een slechte smaak in mijn mond achter. Zou hij altijd zo zijn? Het tellen van zijn centen.”

Ze moedigde kerels aan om creatief te worden met dateideeën als ze zich geen chique diner konden veroorloven en stelde voor om naar een happy hour van een bar te gaan om alles te kunnen betalen.

Jana heeft zelfs een biologische antropoloog om haar te ondersteunen.

Helen Fisher vertelde news.com.au: “Vrouwen willen weten of een man zijn middelen aan haar wil besteden. Miljoenen jaren lang hadden ze een partner nodig om voor hun jongen te zorgen, en ze blijven zoeken naar dat signaal.”

Begrijpelijkerwijs heeft het artikel het debat aangewakkerd over de vraag of Jana’s overtuigingen juist zijn.

Een vrouw was het niet eens met haar en schreef: “Ik betaal liever voor mijn eigen rekening als ze erop staan dan dat ik de rekening voor de volgende date ophaal. Als ik wist dat er geen tweede afspraakje zou komen, zou ik mijn deel van de kosten toch nog overhandigen.”

Een ander zei: “De persoon die om de date vraagt moet betalen. Je biedt aan om ze mee uit te nemen. Je vraagt hen om je te vergezellen. Haal de genderrollen uit deze vergelijking.”