Discussie: Tot hoever eet jij een kippenvleugel op?

Je kunt altijd op Twitter rekenen om een debat te beslechten. Oh wacht, laat me opnieuw beginnen… je kunt altijd op Twitter rekenen om mensen op te hitsen over van alles en nog wat.

Neem eten als een goed voorbeeld. Het is altijd een winnaar op het sociale media platform. Wanneer debatten over eten naar boven komen, is het onvermijdelijk dat sommige mensen levenslange bondgenoten maken, terwijl anderen te horen krijgen dat ze “het verdienen om de rest van hun miserabele leven achter de tralies door te brengen”.

Dit brengt ons naadloos over op de nieuwste onenigheid: kippenvleugels.

Voor we verder gaan, moet ik zeggen dat ik niet in de positie ben om mijn mening over deze kwestie te geven. Dat komt omdat ik geen kip met bot eet, maar desondanks veroordeel ik de persoon niet die toegeeft dat hij “al het beenmerg opzuigt”, dus ik zou hetzelfde respect op prijs stellen. Alsjeblieft.

OK, dat was een leugentje. Ik veroordeel je absoluut. Je bent verachtelijk.

Maar goed, terug naar de kippenvleugelschaal. We zijn allemaal bekend met de principes van dit soort debatten – ter referentie, laten we onszelf herinneren aan de zeer omstreden toast schaal.

De schaal voor kippenvleugels loopt van één tot vijf – één staat voor de mensen die schijnbaar één hap nemen en de rest laten staan en vijf voor degenen die het bot laten liggen zonder dat er ooit een spoor van vlees aan te pas is gekomen.

Natuurlijk zijn er veel mensen die zich ergens tussen deze twee uitersten bevinden. Neem de oorspronkelijke plaatser van het bericht als een goed voorbeeld. Ze deelde de foto met het bijschrift: “Ik ben een 3 1/2.”

Dat betekent dat ze ergens in het midden van deze twee schoonheden in zit:

In een reactie op de post schreef iemand: “Wie 1-3 ook is, jullie zijn seriemoordenaars en verdienen het om de rest van je miserabele leven achter de tralies te zitten voor het gebrek aan respect.”

Een ander voegde eraan toe: “Als ik je kip bak kun je maar beter een 4 of 5 zijn of je kunt oprotten uit mijn huis.”

En een derde postte: “Ik ben 5.5 omdat ik dat boven- en onderstuk verorber en al het beenmerg opzuig.”

Leuk.

Een andere gebruiker zei: “Ik heb een kippenvleugel getatoeëerd. Ik ga naar de gevangenis als je met mij eet en niet op zijn minst op een 4 zit.”

Hilarisch, één antwoord gaf een uitleg voor elk nummer op de schaal: “5: respect 4: minimumvereiste 3: is een verspilling 2: de vleugel frituur krijgt een gratis klap 1: levenslange ban uit het etablissement serieus kom niet meer terug.”

Niet akkoord dat een 5 = respect, schreef een andere gebruiker: “Al de 5s moeten chillen, wat lik je je borden ook schoon? heb wat fatsoen. 4’s krijgen de klus geklaard en behouden toch nog wat zelfrespect.”

Hoe kunnen we ooit nog met elkaar opschieten?

Scroll naar boven