Getrouwde vader met 3 kinderen draagt topjes en naaldhakken naar werk ‘omdat hij dat kan’

Image

Een getrouwde vader-van-drie draagt elke dag rokken en stiletto’s om genderstereotypen uit te dagen.

Mark Bryan, een Amerikaanse robotica-ingenieur die nu in Duitsland woont, is net als elke andere 61-jarige kerel – behalve dan dat hij een enorme garderobe van rokken en hoge hakken heeft.

Dat komt omdat Mark vindt dat kleding geslachtsloos moet zijn, dus als hij thuis, op het werk of in de stad is, koppelt hij meestal een hemd aan een rok en wat hakken – want dat is wat hij leuk vindt.

In een gesprek met Bored Panda, legde hij uit: “Ik kleed me zo omdat ik dat kan. Gewoon om anders te zijn. Ik heb altijd bewondering gehad voor de vrouwen die strakke rokken en hakken droegen. Niet seksueel, maar de kracht die ze presenteerden. Ik kleed me niet om seksueel te zijn, maar om me te kleden zoals elke professionele vrouw zou doen.

“Voor mij hebben kleren geen geslacht. Ik verkies rokken boven jurken. Jurken laten me niet toe om de geslachten te mengen. Ik geef de voorkeur aan een ‘mannelijke’ look boven de taille en een niet-geslachtelijke look onder de taille. Het gaat allemaal om kleding zonder geslacht.”

Mark – die meer dan 55.000 volgers heeft op Instagram – zei dat mensen vaak aannemen dat er een seksueel element zit in de manier waarop hij zich kleedt maar hij staat erop dat dat niet zo is.

Hij zei: “Ik doe dit om niet-seksuele redenen. Mannen kunnen deze stijl dragen zonder als homo te worden bestempeld. Ik gedraag me niet als een mietje, wat een van de meest voorkomende opmerkingen is die ik van mannen krijg. Ze nemen gewoon aan dat ik homo en een mietje ben totdat ze met me gaan praten.

“Ik ben gewoon een gemiddelde, normale, hetero en gelukkig getrouwde man. Ik hou van mooie vrouwen, Porsche, en ik wil gewoon een rok en hakken in mijn dagelijkse garderobe verwerken.”

Mark heeft inderdaad de volledige steun van zijn familie.

Hij zei: “Mijn vrouw doet vaak suggesties over wat ik moet dragen. Mijn dochter wou dat ze mijn schoenen soms kon lenen.”

Maar zoals je zou verwachten, laat Mark wel hoofden op straat draaien.

Hij zei: “Neem een persoon met felgroen haar. Groen haar is niet normaal. Je kijkt omhoog en ziet deze persoon, je geest vertelt je dat het een persoon met groen haar is, je denkt bij jezelf, dat is vreemd of interessant, dan ga je terug om te doen wat je aan het doen was en denk je er niet meer over na.

“Ik geloof dat dit hetzelfde is als mensen mij zien in een rok en hakken.”

Mark hoopt echter dat in de loop van de tijd de houding zal veranderen, omdat de kleding steeds minder gendered wordt.

Hij zei: “Ik ben oud genoeg om me te herinneren dat de meisjes op school geen broek konden dragen. De broek is nu een niet-gespecificeerd kledingstuk geworden. Waarom kunnen rokken en hakken dan niet van een ander geslacht zijn?”

Scroll naar boven