GTST-ster Bas Muijs is aan het herstellen na zware hartaanval: ‘Ik was er bijna dood aan’

Bas Muijs (45) heeft een enorm heftige hartaanval gehad en zegt dat hij er bijna dood aan gegaan was. Hij heeft een hartoperatie gehad en is daar nu van aan het herstellen.

In een openlijk interview met Radio West vertelt hij er alles over: ,,Het is net of er een sterke band om je lichaam wordt getrokken. Het leek of alle lucht en leven uit me werd geperst. Ik sloeg mijn vrouw wakker en die had wel in de gaten dat het foute boel was.’’

We kennen Bas natuurlijk allemaal van GTST waar hij in een klap beroemd werd. Bas voelde zich niet lekker en dacht dat hij last van zijn maag had, hij ging vervolgens naar de eerste hulp en kwam erachter dat het geen pijn in zijn maag was maar een hartaanval.

Niet lang daarna moest hij gelijk een openhartoperatie die 6 uur duurde.

,,Het was een heel ernstige hartaanval, waar ik bijna dood aan ben gegaan. Rond je hart zitten de kransslagaders, de grote aders die je hart van zuurstof moeten voorzien. Op vier plekken had ik een ernstig probleem. Dat wist ik helemaal niet, ik liep met een soort tijdbom rond. Een van die aders was al helemaal dicht en de andere drie bijna. Ik heb vier bypasses gekregen.’’

Na de operatie

Na de operatie besloot hij zijn herstel bij zijn ouder te doen: ,,Ik was tot niks in staat. Je wordt gewoon open gezaagd en de dagen daarna voel je dat maar al te goed. Je moet weer mens worden, en dat doet ontzettend veel pijn. Zeker de eerste weken slik je alleen maar pijnstillers.’’

Scroll naar boven