Hassan verloor in één klap zijn moeder, vader en oom aan Corona: “Ik begrijp er niets van”

Image

Hoe kan corona zo hard toeslaan binnen een familie? De Utrechtse Hassan begrijpt het niet, en hij wil het ook niet begrijpen. Binnen negen dagen verloor hij zijn vader, moeder en oom aan het coronavirus en zeven andere familieleden kwamen in het ziekenhuis terecht. Hij vertelt zijn verhaal een keer aan RTL Nieuws; een verhaal over een zeer nare droom waaruit hij niet wakker werd.

Dit zegt Hassan Abdelli:

“De klap tegen mij is zo groot, en dan moet de man met de hamer nog komen. Het is onbegrijpelijk, maar het is waar: ik verloor mijn vader M’hamed (76), mijn moeder Tamimount (69) en mijn oom Ahmed (80). Ze stierven binnen negen dagen, de ene na de andere, aan het coronavirus.

Tegelijkertijd werden zeven andere familieleden in het ziekenhuis opgenomen, waaronder mijn broertje Sadik, die net uit de intensive care was gekomen. Het heeft ons erg hard geraakt”.

“Ik zal proberen uit te leggen hoe het allemaal is gegaan. Excuseer me als ik te veel praat, maar praten helpt.

Eind februari zijn mijn ouders met mijn oom en tante op bedevaart gegaan naar Mekka. Ze vonden het daar geweldig, maar uiteindelijk moesten ze het land in allerijl verlaten omdat de regering het vliegverkeer zou stoppen vanwege de corona. Mijn broertje Ali kreeg al snel nieuwe vliegtickets en op 15 maart kwamen mijn ouders veilig thuis bij mijn oom en tante met een tussenstop in Istanbul.

De volgende dag organiseerden ze een diner voor de familie omdat ze zo blij waren om weer thuis te zijn. Met zes kinderen en veel neven en nichten hebben we een groot gezin, velen van hen waren er. We hebben die avond lekker gegeten en veel gelachen, iedereen was blij en om één uur ’s ochtends ging de laatste naar huis”.

“Die dinsdag begon mijn moeder zich zwak te voelen”…. Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van het verhaal van Hassan…

Scroll naar boven