‘Mijn moeder overleed aan corona en werd maar 58 jaar oud’

Image

In deze serie laat RTL Nieuws de nabestaanden praten over hun geliefden die op de corona zijn gestorven. Ditmaal een eerbetoon aan Jolande van Hazendonk (58) uit Harmelen.

Dochter Kyra (27):

“Toen mijn relatie een paar jaar geleden afgelopen was, vroeg mijn moeder waarom ik niet naar huis was verhuisd. Dat heb ik gedaan. Een geweldige beslissing. Elke dag was een feest. Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin.

Mama was pas 58 jaar oud. Haar eigen moeder en vader leven nog. Veel te jong, maar ze maakte het beste van het leven. Haar motto was: Je bent nooit te oud om te leren. Ze was een groot voorbeeld voor mij.

Op 34-jarige leeftijd ging ze bijvoorbeeld sociale pedagogie studeren terwijl ze drie kleine kinderen kreeg. Twee jaar geleden nam ze motorlessen om een lang gekoesterde droom te vervullen. Ze kocht een Harley zodat ze met mijn vader kon rijden. Later volgde ze ook een cursus Engels en nam ze gitaarles. Ze was altijd bezig”.

Jolande met haar man, drie kinderen en hond Olly.

“Mijn moeder is al 21 jaar lang een activiteitenadviseur in verschillende verpleeghuizen. Ze organiseerde allerlei activiteiten voor de bewoners. Handwerk, feesten, sportlessen, speelmiddagen, ze dacht altijd aan iets nieuws, hoe creatief ze ook was. Elk jaar organiseert ze ook het Sinterklaasfeest. Mijn vader was Sinterklaas, de kinderen mochten de Pieten spelen. Dat was een geweldige tijd.

Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit droevige verhaal.. Het is zeker het lezen waard.

Scroll naar boven