Moeder deelt smerige foto’s van badspeelgoed zoontje dat vol met zwarte schimmel zit

Image

Een moeder heeft foto’s van beschimmeld badspeelgoed gedeeld als waarschuwing voor andere ouders, en zei dat ze ‘walgde’ nadat ze ze opengesneden had om te zien dat ze helemaal zwart waren van binnen.

Het posten van verscheidene foto’s die de doorsnede van het badspeelgoed van haar jonge geitjes op Facebook toonden, verwees de moeder naar de gelijkaardige sociale media van een andere ouder waarschuwing van September, schrijvend: “Dit is voor degenen onder jullie die het bericht zagen die ik laatst deelde van een kleine jongen die zich per ongeluk in het oog sproeide met een van zijn badspeeltjes en vervolgens ernstig werd geïnfecteerd”

“Ik heb net het badspeelgoed van mijn kinderen opengeknipt en ik hoef niet te zeggen dat ze allemaal in de prullenbak gaan en ik zal nooit een ander kopen en ik stel voor dat jullie allemaal hetzelfde doen!
“Ze zeggen dat er schimmel in ze groeit omdat ze nooit volledig kunnen uitdrogen! Ik heb nog nooit zo’n afkeer gehad van mijn leven!”

Als een ‘disclaimer’ voor alle ‘perfecte ouders’, voegde ze eraan toe: “Ja, ik maak mijn kinderspeelgoed schoon, maar je kunt ze niet volledig uitdrogen, daarom groeit er schimmel omdat het nat is.”

Het bericht is sindsdien viraal gegaan, met 251.000 keer gedeeld en 43.000 reacties – met vele anderen die het ermee eens zijn dat de kwestie ‘grof’ en ‘smerig’ was.

Eén persoon gaf commentaar: “Dat is walgelijk.”

Iemand anders schreef: “Hoe vreselijk is dat?! Geen badspeelgoed in dit huis.

Een derde toevoeging: “Zo smerig. Gelukkig denk ik dat al onze kinderen badspeelgoed vrij zijn!”

Sommige mensen zeiden dat ze de gaten hebben dichtgemaakt met ‘hete lijm’, terwijl anderen voorstelden om ‘ze schoon te maken met witte azijn’, omdat dit helpt om ‘het water eruit te laten glijden als ze buiten zitten om te drogen’.

Men schreef: “Ugh ja ik probeer dat speelgoed te vermijden of ik word gek van het schudden van water na het bad, maar het geeft me angst”.

Volgens MadeForMums kunnen mensen op verschillende manieren zorgen voor schoon en veilig kinderspeelgoed.

Zo kunnen ze in de vaatwasser worden gedaan, ’s nachts in een bleekbad worden gelegd (ongeveer 3 kwart van een kopje bleekmiddel met een liter water), met behulp van sterilisatietabletten en met behulp van witte azijn of appelciderazijn (2 kopjes in ongeveer 5 liter warm water), ’s nachts worden geweekt en vervolgens met water worden afgespoeld.

Naast deze suggesties zegt de website ook dat je het speelgoed regelmatig kunt vervangen door nieuw speelgoed, hoewel dit ‘prijzig en niet bijzonder milieuvriendelijk’ kan zijn.

Scroll naar boven