Moeder ziet gestolen foto’s van haar baby op een pedofielen website staan

Image

Een moeder wil andere ouders waarschuwen voor de gevaren die verbonden zijn aan het hebben van foto’s en video’s van jonge kinderen op sociale media nadat ze een foto van haar baby heeft ontdekt op een Russische website die door pedofielen wordt gebruikt.

Volgens de berichten was Amanda Morgan trots om foto’s van haar kleine meisje Callia te uploaden met de bedoeling om haar familie en vrienden op de hoogte te houden als ze ouder werd.

Het duurde niet lang voordat de foto’s circuleerden op zowel Instagram als Facebook, op pagina’s die volgens Amanda “schattige baby-pagina’s” waren. En toch stond de situatie op het punt om een meer sinistere wending te nemen.

Zoals Amanda het stelde, vielen de beelden “in de verkeerde handen.” Ze werd gecontacteerd door andere ouders die probeerden een specifieke website af te laten sluiten.

De 29-jarige Amanda werd geattendeerd op het feit dat er drie foto’s van Callia op die site stonden. Deze foto’s – genomen toen Callia zes maanden oud was – waren gedownload van Instagram en bewerkt zodat het leek alsof ze felgroene ogen en mascara en lippenstift op had.

“Ik heb 45 minuten lang ongecontroleerd gehuild toen ik dat bericht ontving,” legde Amanda uit. “Mijn partner kon me niet kalmeren, ik huilde en schudde. Ik dacht dat het allemaal mijn schuld was omdat ik deze Instagram-pagina had.

“Er staan drie foto’s van mijn kind op die website, ik heb haar niet zo opgemaakt, ik zou mijn baby niet in de make-up willen zetten.”

Horror wacht op

Amanda moest een account aanmaken op de website om te zien welke afbeeldingen werden gebruikt, en zei later dat ze talrijke gevallen van kindermisbruik tegenkwam.

Ze zei: “De gebruikersnamen gaan van A-Z en elke letter heeft duizenden gebruikers met pedofiele gebruikersnamen zoals ‘babymisbruiker’. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik wilde niet te diep kijken omdat ik mezelf geen trauma’s wilde bezorgen.

Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van deze verschrikkelijke ontdekking.

Scroll naar boven