OM verzwaart aanklacht Promes van poging doodslag naar poging tot moord

Voetballer Quincy Promes gaat aangeklaagd worden door het OM, ze noemen het zelfs poging tot moord. Eerst werd hij nog aangeklaagd voor poging to doodslag maar dat is nu verandert in poging tot moord. Het OM heeft dit inmiddels ook officieel bevestigt.

Gisteren werd er al bekent gemaakt dat hij aan zijn familie heeft bekend – hij wist echter niet dat zijn gesprekken werden afgeluisterd door de politie, heeft Nieuwsuur laten weten.

Nieuwsuur zegt dat Promes het volgende zei:

,,Niemand gaat van ons pikken. (…) Hij is vrijpostig. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten. Sorry tante, vergeef me.” Aan zijn moeder vraagt hij even later waar hij zijn neef heeft geraakt. ,,Dan heeft hij nog geluk gehad’’, zegt Promes toen hij erachter kwam dat het mes in het been zat.

Het gesprek werd afgetapt en had hij met zijn vader:

,,Mijn loyaliteit is naar mijn tante, wie van haar pikt maak ik af. (…) Er zijn bepaalde mensen voor wie ik dood maak. Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, anders was die tori (ding, red.) nog lelijker gelopen.’’

De advocaat van de neef zei hier het volgende over: ,,Het zijn bekentenissen van Promes zonder dat hij weet dat hij wordt opgenomen. Hij vertelt het aan zijn vader, zijn moeder en aan een tante.”

Scroll naar boven