Op welk nummer staat de auto geparkeerd


Het erge van wiskunde is dat je na een tijdje begint te vergeten hoe je het moet gebruiken. De tijd dat we naar school gingen ligt ver achter ons – en daarmee ook de frisheid van alles wat we toen leerden.

Toch is het altijd leuk om jezelf uit te dagen met een breinbreker om te zien wat je je eigenlijk herinnert.

Kruiswoordraadsels, sudoku’s of zelfs raadsels oplossen is een uitstekende manier om je geest te oefenen. Ik hou van alle soorten hersenkrakers, maar de laatste tijd ben ik nogal verslaafd geraakt aan wiskunde-uitdagingen.

Deels omdat je kunt zien hoeveel je onthoudt en deels omdat het altijd leuk is om een uitdaging in je eentje te overwinnen.

Een tijdje geleden kwam ik onderstaande puzzel tegen, en ik weet niet wanneer ik voor het laatst hard heb moeten nadenken.

Ik ben gaan zitten en heb mijn hersencellen tot het uiterste gedreven – ik heb allerlei combinaties geprobeerd zonder te slagen. Maar uiteindelijk moest ik toch een blik werpen op de oplossing.

Wat is het getal?

In het plaatje hieronder zie je een heleboel parkeerplaatsen. Op alle plekken staat een nummer geschreven. We zien ook een auto geparkeerd staan op een van de plekken.

De vraag is: Welk getal ligt onder de auto?

Ga verder naar de volgende pagina om te zien wat het correcte antwoord is.


Like it? Share with your friends!