Rachid is niet vrolijk: ‘Ik ben nu voor de 3e keer in Nederland, het is waardeloos hier’

Rachid is niet vrolijk: 'Ik ben nu voor de 3e keer in Nederland, het is waardeloos hier'

Asielzoeker Rachid heeft het niet makkelijk. De jongeman komt uit Jemen en daar is volgens Rachid erg veel oorlog. Daarom wilde hij graag naar Nederland, dat hij omschrijft als ‘het land van de vrede’. Zijn komst valt heeft hem echter weinig goeds gebracht.

”Het is hier niet goed”, zo vindt Rachid. ”Ik krijg maar een zakje eten voor 24 uur, dat is veel te weinig. Als je een dokter nodig hebt kun je die niet bereiken. In het aanmeldcentrum ( in Ter Apel) is het veel te druk en de beveiliging heeft geen enkel respect voor ons”

Derde keer

Je zou denken dat de ontevreden Rachid zijn heil ergens anders zou zoeken. Niets blijkt minder waar. De man vervolgt: ”Ik kan nergens anders naar toe omdat ik geen geld heb voor de bus. Het is nu de derde keer dat ik in Nederland ben, eerder was ik er al in 2020 en 2021.”

Scroll naar boven