Collega’s René le Blanc zijn woest: ‘Ik ben blij dat ik boven de rest ben uitgestegen’

René le Blanc heeft helemaal geen contact meer met zijn collega’s van Ik Geloof In Mij en willen eigenlijk niets meer te maken hebben met de zanger. Ze hebben gezegd dat de show eigenlijk alleen nog maar om René Le Blanc draait.

In een interview met Story doet René een boekje open waarin hij vertelt dat zijn collega’s niet meer met hem wilden samenwerken omdat ze vinden dat het ‘de grote René le Blanc-show is geworden’. ‘Ik heb alleen nog contact met Rutger van Barneveld. Hem heb ik deze week al twee keer gezien en ik heb net een armbandje van hem gekre-gen’, zegt de zanger tegen het weekblad.

Ook zegt hij dat hij een keer een lied voor hem heeft gemaakt: ‘Ik ken hem ook al tien jaar en heb zelfs nog een keer een nummer voor hem geschreven. Dan heb ik met Dave (van Well – red.) die mijn plaatsgenoot is, af en toe nog appcontact. Maar daar houdt het wel mee op.’

‘Er wordt mij divagedrag verweten, wat echt helemaal nergens op slaat. Kijk, we hebben samen aan een programma gewerkt, soms wel acht tot negen uur per dag. De programmamakers beslissen uiteindelijk wat daarvan wordt gemaakt’, hiermee zegt René dat zijn collega’s boos waren omdat het voornamelijk over hem ging tijdens opnames in Spanje.

Ook zegt hij dat hij blij is dat hij populairder is geworden dan de rest van de artiesten: ‘Dan hoor ik dat mij wordt verweten dat het de grote René le Blanc-show is geworden. Daar ben ik natuurlijk blij mee, dat ik een beetje boven de rest ben uitgestegen, maar ik heb er geen invloed op.’

René legt ook uit waarom hij in de het derde deel van de serie een stuk minder te zien was: ‘In het derde deel van de serie ben ik minder te zien. Ik wilde het publiek laten zien wat ik kan en juist in die tijd stond ik op heel veel festivals. Dat leek me belangrijker dan weer allemaal beelden van mij aan de keukentafel’.

Scroll naar boven