René le Blanc: ‘Voor dit bedrag sta ik 30 minuten op je feestje’

Het populaire SBS6 programma ‘Ik geloof in mij’ zat al een hele lange tijd zonder René le Blanc, want die is er eigenlijk vooral op het einde helemaal niet meer bij geweest. Daar bovenop had de zanger nogal wat eisen – een stuk meer dan de anders deelnemers.

Eisen

René heeft altijd wat meer eisen dan de rest gehad, zoals te lezen in oudere interviews.

‘Ik heb gezegd dat ik alleen nog gefilmd wil worden wanneer ik op het podium sta,’ vertelde René een tijd geleden aan de Story.

Geen herhalingen

‘Dus geen opnames thuis of in de auto op weg naar een optreden. Dat heeft iedereen vorig jaar al kunnen zien. Dat was leuk omdat dat het verhaal vertelde van een zanger op weg naar bekendheid. Ik vind het niet nodig om in herhaling te vallen. Het is ook de reden waarom ik voorlopig geen eigen realityserie wil. Er zijn geen optredens, dus wat moet je dan laten zien? En er komen echt geen camera’s tot in mijn slaapkamer. Ik heb het daar uitgebreid met Jolanda over gehad. Daarbij is het ook niet erg om even in de luwte te zitten. Het is druk genoeg geweest.’

Ook werd er toen der tijd gevfraagd waarom René niet mee naar Spanje was gegaan voor de opnames: ‘Ik was wel gevraagd. Maar omdat ik in die periode veel optredens in Nederland had staan, ging ik niet mee. Op de dag van hun vertrek naar Spanje besloot de regering tot nieuwe coronamaatregelen waardoor al mijn optredens vervielen. Achteraf had ik dus wel meegekund.’

Kosten

Rene heeft wel eens geroepen dat hij 4000 euro per 30 minuten vroeg maar wij hebben zijn actuele prijzen opgezocht. En wat Rene zegt klopt inderdaad want hij vraagt € 2.995,- per halfuur en dat is exclusief BTW en de kosten voor muziekrechten. Als je dat erbij optelt komt je ongeveer op 4000 euro uit.

Scroll naar boven