Sarah Harding op 39-jarige leeftijd overleden

Zangeres Sarah Harding is op 39-jarige leeftijd overleden, zo heeft haar moeder Marie op sociale media bevestigd. De voormalige Girls Aloud-ster kondigde vorig jaar aan dat borstkanker bij haar was geconstateerd en dat deze was uitgezaaid naar andere delen van haar lichaam.

Marie deelde een verklaring op de Instagram-pagina van haar dochter, waarin ze zei dat ze een ‘heldere stralende ster’ was.

Ze schreef: “Het is met diep verdriet dat ik vandaag het nieuws deel dat mijn prachtige dochter Sarah helaas is overleden.”

“Velen van jullie zullen weten van Sarah’s strijd tegen kanker en dat ze zo sterk heeft gevochten vanaf haar diagnose tot haar laatste dag. Ze is vanochtend vredig heengegaan. Ik wil iedereen bedanken voor hun vriendelijke steun in het afgelopen jaar. Het betekende de wereld voor Sarah en het gaf haar veel kracht en troost om te weten dat er van haar gehouden werd. Ik weet dat ze niet herinnerd zal willen worden vanwege haar strijd tegen deze vreselijke ziekte – ze was een stralende ster en ik hoop dat ze in plaats daarvan op die manier herinnerd kan worden.”

Harding werd eind 2002 beroemd toen ze meedeed aan Popstars: The Rivals, later won ze een plaats in de nieuw gevormde meidengroep Girls Aloud.

Later ging ze acteren, speelde ze in St Trinian’s, Bad Day en Coronation Street en won ze Celebrity Big Brother in 2017.

In augustus vorig jaar liet Harding via sociale media weten dat ze borstkanker in een vergevorderd stadium had, die was uitgezaaid naar andere delen van haar lichaam.

Ze zei dat ze wekelijkse chemotherapie sessies onderging en dat ze de hoop op herstel nog niet had opgegeven.

Harding schreef: “Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen en eigenlijk voelt het niet eens echt om dit te schrijven, maar hier gaat ie. Eerder dit jaar werd bij mij borstkanker geconstateerd en een paar weken geleden kreeg ik het vernietigende nieuws dat de kanker is uitgezaaid naar andere delen van mijn lichaam.”

Ze voegde eraan toe dat ze wekelijkse chemotherapiebehandelingen onderging en dat ze “zo hard vocht” als ze kon.

In maart van dit jaar zei ze van de artsen te horen te hebben gekregen dat de afgelopen kerst mogelijk haar laatste kerst zou zijn. In haar boek Hear Me Out schreef ze: “In december vertelde mijn arts me dat de komende kerst waarschijnlijk mijn laatste zou zijn.”

De in Manchester geboren muzikante zei dat ze “probeerde te leven en te genieten van elke seconde” van haar leven, “hoe lang het ook zou zijn”, en voegde eraan toe: “Ik neem een glas wijn of twee tijdens dit alles, omdat het me helpt te ontspannen.

“Ik ben nu in een fase waarin ik niet weet hoeveel maanden ik nog te gaan heb.

“Wie weet verras ik iedereen, maar dat is hoe ik er tegenaan kijk.

Scroll naar boven