Schoonmoeder eist dat moeder stopt met borstvoeding geven om shockerende reden

Schoonmoeder eist dat moeder stopt met borstvoeding geven om abnormale reden

Een oma uit het Verenigd Koninkrijk heeft haar schoondochter gevraagd per direct te stoppen met het geven van borstvoeding. De reden hiervoor? Oma heeft in haar eigen huis een babykamer laten maken en wil dat de baby 3 dagen per week bij haar komt slapen.

Voor de goede orde: het gaat om een baby’tje van 4 maanden. De moeder heeft zich tot het populaire forum Mumsnet gewendt om te vragen wat ze nu moet doen.

Borstvoeding

De moeder wil logischerwijs niet dat haar dochtertje van 4 maanden 3 dagen per week bij haar schoonmoeder slaapt. Dat heeft ze duidelijk gemaakt, maar de oma neemt hier geen genoegen mee. Nadat ze al eerder een complete babykamer liet inrichten, is ze nu nog verder gegaan door te eisen dat de vrouw stopt met borstvoeding geven.

Schoonmoeder eist dat moeder stopt met borstvoeding geven om abnormale reden

Op Mumsnet schrijft de moeder: ”Haar oma heeft een slaapkamer laten met in unicorn-stijl. Dat heeft niemand haar gevraagd, maar dat werd gebracht als een verrassing. Mijn man vond het geweldig.”

3 dagen per week

”Ik vind het ook lief bedoeld, maar ik ben er nog niet klaar voor om mijn dochertje meerdere dagen per week ergens anders te laten slapen. Ik was dan ook in shock toen ze zei: ‘Nu kan mijn kleinkind hier drie dagen per week slapen’. We hebben het niet eens over logeren gehad.”

”Ik heb tegen haar gezegd dat ik dat niet wil. In eerste instantie zei ze niets, maar later stuurde ze me tig WhatsApp-berichten dat ze teleurgesteld in me is.

Stap verder

”Ik dacht dat het hier wel bij zou blijven, maar gisteren stuurde ze me een bericht dat het haar beter lijkt dat ik per direct stop met borstvoeding geven omdat de kleine dan wel bij haar kan slapen. Het is dat ze zelf een kind heeft (mijn man) anders zou ik denken dat ik te maken heb met een gestoord persoon.”

”Mijn man kiest opmerkelijk genoeg de kant van zijn moeder. Terwijl ik net ben bevallen en de aandacht graag aan ons kleintje wil geven, moet ik voortdurend de strijd aangaan met mijn man en zijn moeder. Ligt het aan mij of zien zij het niet helder?”

Scroll naar boven