Sebastiaan (47) wil zijn achternaam wijzigen: ”Ik ga er kapot aan”

Sebastiaan (47) wil zijn achternaam wijzigen: ''Ik ga er kapot aan''

Het jaar 2022 was voor respectievelijk 5.104 Belgen het jaar waarin zij hun voornamen lieten veranderen. De 47-jarige Sebastiaan wil juist zijn achternaam wijzigen in de naam van zijn favoriete kledingmerk. Vandaag heeft hij een afspraak op het gemeentehuis.

Sebastiaan (47) wil zijn achternaam wijzigen: ''Ik ga er kapot aan''
Foto afkomstig van Facebook: Sebastiaan Decoene

Waar er mensen zijn die hun achternaam willen laten wijzigen omwille van pesterijen of omdat ze deze niet fraai vinden, is het voor Sebastiaan Decoene uit Blankenberge anders.

Verstoten

”Ik ben in mijn jeugd verstoten door mijn familie”, vertelt hij tegen het Belgische Het Laatste Nieuws. ”Al dertig jaar doet het me pijn telkens wanneer iemand mijn achternaam uitspreekt. Daarom heb ik nu de knoop doorgehakt. Vandaag heeft hij een afspraak op het gemeentehuis om een aanvraag te doen.

Favoriete kledingmerk

Als alles wordt goedgekeurd, zal Sebastiaan Decoene over afzienbare tijd als Sebastiaan McGregor door het leven gaan. Dat is de naam van zijn favoriete kledingmerk. ”Maar het gaat er me natuurlijk vooral om om die oude naam te kunnen schrappen. Ik heb nog geen kinderen, maar ik wil er wel. Het zou van mij geen fiere vader maken mochten ze met de naam Decoene geboren worden.”

Scroll naar boven