Slechts 1 op de 7 mensen kan de verborgen hond op deze foto vinden – Lukt het jou?

De laatste tijd is de uitdaging van het oplossen van beeldpuzzels en optische illusies online steeds populairder geworden. Ik denk dat de pandemie ons heeft doen zoeken naar verschillende manieren om onszelf uit te dagen – het gaat in Nederland immers om de concurrentie en om de beste te zijn. Toch?

Ik herinner me dat ik tijdens mijn schooldagen vele jaren geleden, toen onze leraar de klas beëindigde met een paar puzzels die we moesten oplossen. Het was iets ongewoons en voelde als een breuk met de routine.

Meestal ging het erom een specifiek detail te vinden dat je naar de oplossing zou leiden. Ik herinner me dat je een speld hoorde vallen in de klas terwijl dit aan de gang was. Zodra we onze opdracht kregen, werd iedereen serieus. Winnen is winnen!

Zelfs vandaag de dag koester ik elke minuut die ik besteed aan het oplossen van hersenkrakers. Het web is een constante bron van problemen en lastige uitdagingen. Bijvoorbeeld, sudoku was echt populair toen iedereen zijn informatie uit de kranten kreeg. Maar tegenwoordig voelt het alsof visuele puzzels en optische illusies een beetje de nieuwe trend zijn.

Slechts 1 op de 7 vindt de verstopte hond

Op deze afbeelding (hieronder) staan duizenden online die hun haren uittrekken om het op te lossen. Het toont een oudere man – iedereen kan dat waarschijnlijk zien. Er is echter ook een hond die zich op de foto verstopt. De vraag is: kun je hem vinden?

Ga verder naar de volgende pagina voor het verlossende antwoord.

Scroll naar boven