Zien: wonderbaby geboren met spiraaltje van moeder in zijn hand

Een ‘wonder’ pasgeboren baby is gefotografeerd terwijl hij de spiraal van zijn moeder vasthield.

Paula dos Santos Escudero Alvarez is zondag (4 juli) in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro bevallen van haar tweede kind.

Baby Bernardo werd gezond geboren met 36 weken, woog 7,0 pond en was 49 centimeter groot.

Geboortefotografe Michelle Oliveira beschreef de pasgeborene als een ‘wonder’, aangezien zijn 32-jarige moeder al drie jaar een intra-uterien apparaat (IUD) – ook wel een spiraaltje genoemd – gebruikte.

Bernardo is niet Paula’s eerste ‘wonderkind’; haar oudere zoon Gabriel werd geboren toen ze aan de pil zat.

De moeder van twee kinderen vertelde Crescer: “Ik mag niet klagen, ze hebben de tijd uitgekozen… Ik had het spiraaltje laten plaatsen omdat ik een andere anticonceptiemethode wilde testen, zonder hormonen. Omdat ik zwanger was geraakt met een pil.

“Ik heb het spiraaltje laten plaatsen in mei 2018, een paar maanden na de geboorte van mijn eerste kind.

“Ik kwam erachter dat ik zwanger was door mijn menstruatie. Het was laat en mijn borsten waren opgezwollen, net als bij de eerste zwangerschap.

“Het begin van de zwangerschap was verontrustend omdat ik niet wist of het spiraaltje problemen of misvormingen bij mijn zoon zou veroorzaken. Maar direct na de medische afspraken, voelde ik me rustiger.

“Iedereen zei me dat ik me geen zorgen moest maken, omdat de zwangerschap normaal zou verlopen.”

Scroll naar boven